Ce har măreț!

,,Heruvimii sa fie cu aripile intinse pe deasupra, acoperind cu aripile lor capacul ispasirii, si cu fetele intoarse una spre alta; heruvimii sa aiba fata intoarsa spre capacul ispasirii” (Ex. 25:20).

Chivotul marturiei avea deasupra lui capacul de aur al ispasirii, iar peste acest capac erau sculptati doi heruvimi care isi tineau aripile inaltate deasupra si fete intoarse in jos. Capacul acesta Il intruchipa simbolic pe Domnul Isus. “Pe El Dumnezeu L-a randuit mai dinainte sa fie, prin credinta in sangele Lui, o jertfa de ispasire…” spunea apostolul Pavel (Romani 3:25).

Heruvimii cu aripile inaltate, umbrind capacul ispasirii, proclama prin insasi pozitia lor ca orice porunca si orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu sunt pazite cu putere si statornicite pe vecie. In al doilea rand, avand fata indreptata spre capac, spre tronul indurarilor lui Dumnezeu, heruvimii arata excelenta stralucitoare a mantuirii de care ne-a facut parte Domnul Isus prin sangele Sau ispasitor.

Heruvimii nu-si pot lua ochii de la minunea dragostei lui Dumnezeu fata de oameni. Sa pretuim si noi harul adus prin Domnul Isus. Sa traim in sfintenia Lui si pentru slava Sa.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s